Les meves inquietuds

M’apassionen la llengua i la literatura i treballar perquè la comunicació entre les persones sigui efectiva i transparent. És per això que m’ho passo bé treballant com a correctora en mitjans de comunicació, procurant assegurar que el que escriu o diu el periodista arriba sense entrebancs al lector o oient. També gaudeixo corregint novel·les o assaig o oferint assessorament lingüístic per a poemaris o altres publicacions, vetllant perquè l’estil es mantingui al llarg de la mateixa obra i sigui coherent amb el propòsit de l’autor. Finalment, també considero molt important l’assessorament lingüístic o el servei de correcció per a empreses o entitats, grans o petites, que necessiten assegurar-se que el client rep i entén el seu missatge i s’hi interessa.

Però amb això no n’hi ha prou. Com a professional del món de les paraules i la comunicació, és un plaer per a mi treballar ajudant tothom qui ho necessiti a planificar el que vol expressar, organitzar les idees, triar amb quin to ho vol explicar i elaborar un text que es correspongui amb el que desitjava.

Com a filòloga catalana amb formació també en llengua castellana, també treballo fent traduccions català-castellà, per fer que un missatge escrit en una d’aquestes dues llengües arribi a l’altra llengua conservant l’essència i la naturalitat.

Des de la meva perspectiva, per ser un bon corrector o un bon assessor lingüístic cal tenir també una certa vocació pedagògica, per fer entendre a l’autor del text quins problemes presenta l’escrit que tenim al davant i ajudar-lo a millorar. És per això que, a banda de fer correccions, m’agrada treballar de costat amb les persones amb problemes de redacció, dubtes o pors a l’hora d’escriure per donar-los un cop de mà en la seva tasca i fer que se sentin més segures a l’hora de fer-la. Per això ofereixo també assessorament a l’hora de redactar tota mena de textos: treballs acadèmics, tesis doctorals, fullets de publicitat, llibres, catàlegs, pàgines web, articles, opuscles, cartes…

A més, com a filòloga i apassionada de les llengües que sóc, fa anys que faig classes de català a adults i joves segons les necessitats de cadascú: classes de prepació d’exàmens, classes per a estrangers per aprendre català, classes de català per a alumnes de secundària, classes de didàctica de la llengua per preparar futurs docents…

Finalment, el meu amor per les paraules s’estén també a la cultura en sentit ampli. És per això que, a banda d’haver cursat un màster d’humanitats i de tenir formació musical, gaudeixo llegint i descobrint els secrets de la literatura. A més, he publicat articles d’opinió, he fet presentacions de llibres i he participat en cursos de temàtiques diverses, com l’òpera i la seva relació amb la resta de les arts.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s